ARMAND GRAHAM
1

St. Jeannet Residence

St. Jeannet, France 2015 | ongoing

Inspired by the stone retaining walls typical of the South of France and the Maeght Foundation museum nearby, this residence emerges from the landscape. The steep site is terraced into four levels each with a distinct function: green roof terrace, main living level, lower apartment, and street-level garage. The luminous living spaces are partially buried in the hillside in the back and open up to a spectacular view of the Mediterranean in the front; sunken courtyards allow natural light and air to circulate throughout the structure, and large sliding glass panels blur indoor and outdoor living. Finally, this environmentally sustainable house, built from local materials, can be used as one large villa or two separate residences connected by a subterranean garage.

[Collaboration with Labro & Davis]